Keskittyminen

20.12.2021

Asiat joihin keskityt, lisääntyvät elämässäsi. 

Viime viikolla käytin paljon aikaa keskittymis-teeman ympärillä. Tuntuu, että taito keskittyä on vähentynyt. Kaiken saatavilla olevan informaatiotulvan keskellä on vaikea kohdistaa huomiota vain yhteen asiaan kerrallaan. Lisäksi on kokoajan paine olla tehokkaampi ja monelle se tarkoittaa monen asian tekemistä samaan aikaan. Todellisuudessa pystymme tekemään vain yhtä asiaa kerralla, jos haluamme tehdä sen kunnolla.

Ainoastaan keskittymällä voimme lisätä tietoa, taitoa ja oppimista. 

Keskittymistä voi onneksi harjoitella. Huomaatko tekeväsi montaa asiaa samaan aikaan. Voisitko harjoitella asia kerrallaan asioiden pois jättämistä. Myös meditaatioharjoitukset lisäävät tietoisuutta ja läsnäoloa. Tämän lyhyen harjoituksen voit tehdä milloin vain: Lopeta se mitä olet juuri nyt tekemässä. Ota yksi hengitys nenän kautta sisään ja ulos. Huomio tila ympärilläsi, mitä kaikkea näet, mitä kaikkea kuulet, mitä haistat. Nyt voit sulkea silmäsi. Siirrä huomio kehoosi, miltä sisälläsi tuntuu. Huomio pään ja kasvojen alue, kädet, jalat ja vartalo. Ota vastaan tuntemukset, mitenkään niitä arvottamatta tai tuomitsematta. Jää hetkeksi tähän hetkeen huomioimaan. Miltä tuntuu olla vain tässä, keskittyä vain yhteen asiaan, aistimiseen ja tuntemiseen.

Huomio, ole läsnä ja keskity vain siihen mitä olet juuri nyt tekemässä. Keskittymällä sinulle tärkeisiin asioihin arvoistasikin tulee näkyvämpiä. Siitä mihin keskityt, tulee elämäsi. Läsnäolon kokemus lisääntyy arjen pienissä hetkissä

Pidä vain yksi rauta tulessa kerrallaan, niin se ehtii palamaan kunnolla ja loppuun asti.