Rakkauden ja ystävyyden päivä

14.02.2022

Rakkaudentäyteistä helmikuuta ja ystävänpäivää!

Minulle rakkaus merkitsee, että on läsnä, kuulee ja arvostaa toista. Rakkauden ei tarvitse olla romanttista rakkautta tai rakkautta läheistä ystävää kohtaan. Myös vierasta ihmistä voi ja tulisikin rakastaa, arvostamalla hänen samanlaisuutta ja erilaisuutta. 

Rakkaus on myötätuntoa. Myötätuntoisena et sääli tai surkuttele toisen ongelmien ja surun äärellä. Myötätunto tarkoittaa kykyä asettua toisen asemaan, yhdessä selviämistä ja omista ajatuksista poikkeavien näkemysten ymmärtämistä. Myötäilo on yksi kehittyneimmistä rakkauden ilmenemismuodoista. Mieti voitko iloita toisen onnistumisesta ja menestymisestä. Ystävän ja läheisen kohdalla tämä on helpompaa. Voisitko laajentaa myötäilon kokemista ehkä jopa sellaiseen ihmiseen, joka ei kohtele sinua hyvin tai osoita sinulle rakkautta?

Itse olen todella kiitollinen siitä, että elämässäni on hirveästi erilaisia ja tärkeitä ystäviä, joilta opin jatkuvasti ja joiden kanssa voin jakaa elämänkokemuksia ja ajatuksia. Välillä on vaikea muistaa, että yhdeltä ihmiseltä ei tulisi vaatia kaikkea. Elämässä on hyvä olla erilaisia ihmisiä, erilaisine vahvuuksineen ja luonteenpiirteineen. Ei ole oikein eikä realistista vaatia yhdeltä ihmiseltä kaikkea. Tämän ymmärtäminen saattaa tuoda monelle myös helpotuksen tunteen, olet riittävä ja hyvä ystävä juuri tuollaisena, sinun ei tarvitse olla kaikkea yhdelle ihmiselle.